Om oss

Om oss

Sjuhärad Text arrangerar och samlar litterära aktörer och intresserade vid evenemang med författarbesök, läsningar och samtal kring poesi, litteratur och text i Sjuhäradsbygden.

Sjuhärad Text har som mål att utveckla det sporadiska arbete med litteratur som redan finns i Tranemo kommun och i Sjuhäradsbygden och parallellt med det skapa nya och ytterligare platser för text och konst. Målet med Sjuhärad text är att producera en bred och tillgängliggjord litteraturscen och berika det litterära klimatet i Sjuhäradsbygden. Vi vill skapa en plats och ett rum bortom de större städerna, där samtida litteratur och dess publik kan mötas och ges möjlighet att utforska vad litteratur och tematikens olika vinklar är och kan vara.

Sjuhärad texts program sker i nära samarbete med olika lokala evenemang och aktörer; t.ex. Uddebo Poesifestival, Tranemo Pride, Ulricehamn Pride, Textival Litteraturfestival, Tranemo bibliotek, med inbjudna gäster men också med en tydlig förankring lokalt, i möte med plats och personer. 2019 och 2020 års tema går under namnet Utan synliga landmärken tycks kroppar gå i cirklar. Projektägare för Sjuhärad text är Föreningen Textival.

Samarbetspartners:
Tranemo bibliotek, Tranemo kommun, ABF Sjuhärad, Studiefrämjandet, Författarskolan vid Lunds universitet, Föreningen Arbetarskrivare, Future Utopia Community Key, Uddebo FestiDalen, RFSL Sjuhärad och, RFSL Newcomers, Sjuhärad queer*bygd, Författarcentrum Väst

Med bidrag från: