Poesi under Ulricehamn Pride

Hanna Rajs Lundström och Daniel Mårs läser och deltar i samtal fredagen den 30 augusti i Stureparken.

Samtalsledare Marie Hållander.

Musik: Annelie.

 

DANIEL MÅRS

Född 1986, uppvuxen i Säter och bosatt i Malmö. Daniel Mårs debuterade 2017 med diktsamlingen Simonillusioner på Brombergs förlag och var en av författarna i poesiantologin Den sista fasta kontinenten 2015 inom Brombergs serie Blå Blixt. Mårs är kulturvetare med en förkärlek för frågor om genus och sexualitet, har studerat teater och verkat som skådespelare i den fria gruppen teater buzka. Mårs skriver gärna text för scenen men även prosa och lyrik, är skribent på Dagens bok och var litteraturredaktör för tidskriften Floret.

HANNA RAJS LUNDSTRÖM

Född 1991, bosatt i Stockholm, Hanna Rajs Lundström har en kandidatexamen från Konstfack, är snickarlärling och drivande inom e-boksförlaget Ett av Sveriges största förlag. Rajs Lundström debuterade våren 2018 med diktsamlingen Armarna, som uppmärksammats för sin nyskapande gestaltning av teman som kärlek, arv, familj och antisemitism. 2019 nominerades Armarna till Borås Tidnings debutantpris. Rajs Lundström är medgrundare till nättidskriften fikssion, som lades ned 2015, och har tidigare utgivit dikter i så kallat chapbook-format, Om jag dör ung, AFV Press, Norge 2015.

ANNELIE

Annelie är en electroambient stjärna på musikhimlen, som blandar influenser ur barndomens rockdrömmar med glitchiga ljudlandskap i nutida popkonst. En mashup av subtonsbas, pushiga analoga beats och CASIO-syntar från 90-talet. I fjol turnerade ANNELIE genom halva världen och spelade på festivaler i Mexiko, Ungern, Mallorca och Sverige. Nya EP:n Neon Woods gavs ut på egna indiebolaget Peephole Recordings i oktober och hyllades i bl.a. GAFFA och Popmani.

I samarbete med: